Meezing Matthäus

geloofsgemeenschap: Algemeen

Op zaterdag 9 maart organiseert het Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO) de Meezing Matthäus. Gedurende deze dag zullen we samen met zangers, muzikanten en muziekliefhebbers uit het hele land de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach instuderen en uitvoeren.

Het USKO bestaat uit een grote groep enthousiaste koor- en orkestleden. Eens in de drie jaar voert het USKO de Matthäus-Passion van Bach uit. In 2010, 2013 en 2016 heeft het USKO naast hun reguliere concerten ook de Meezing Matthäus georganiseerd; vanwege het grote succes en de enthousiaste reacties van deelnemers in de voorgaande jaren zal er ook in 2019 een Meezing Matthäus plaatsvinden.

Tijdens de Meezing Matthäus zullen de deelnemers overdag samen met koorleden van het USKO en onder begeleiding van orkest dirigent Gerrit Maas, de Matthäus-Passion instuderen. ‘s Avonds zullen we samen met jonge, getalenteerde solisten het hele stuk uitvoeren in de Jacobikerk te Utrecht. Uiteraard kunnen de deelnemers luisteraars uitnodigen om het concert bij te wonen (deze luisterkaarten zullen €15,- kosten).

De repetities zullen plaatsvinden in het centrum van Utrecht. De tarieven voor deelname aan deze dag zijn €45,- (vol tarief) en €30,- (Vriend van het USKO / Student, U-pashouder / Jongeren onder de 18 jaar). Deelnemers kunnen voor €7,50 een lunch bestellen, die verzorgd zal worden door de reiscommissie van het USKO; daarnaast schenken wij de hele dag koffie en thee. Indien de deelnemers zelf nog geen bladmuziek hebben, kunnen zij die via het inschrijfformulier bestellen. Inschrijven kan via deze link https://usko.nl/product/meezing-matthaus/

Bekijk hier de flyer: Flyer voorkant, Flyer achterkant.

Meer informatie: https://usko.nl