Lieddag Harderwijk

geloofsgemeenschap: Algemeen

Vanwege het succes van de vorige keren wordt op 9 februari 2019 in de Catharinakerk te Harderwijk voor de 5e keer een Lieddag georganiseerd in samenwerking met de stichting Nieuw Liedfonds. De muzikale leiding zal deze dag in handen zijn van Wilna Wierenga samen met Felicity Goodwin, pianiste/ componiste.

Centraal op deze dag staan liederen van de CD’s van het Nieuw Liedfonds, waaronder ook van de nieuwe CD “eb en vloed”

‘Loslaten’ is het thema van deze nieuwe CD. Hoe kun je daarna je balans hervinden en hoe kan muziek daar bij helpen. Loslaten is tegelijk verbinding maken met het leven. De stroom van leven kan alleen door ons heen blijven gaan als we in beweging blijven. Loslaten wat verstard is, steeds weer ruimte maken voor wat essentieel is.

Onder leiding van een dirigent en begeleid door de piano worden verschillende liederen ingestudeerd.

Dus allereerst een heerlijke dag zingen. Aan het eind van het middagprogramma zingen we samen een compilatie van wat we overdag hebben ingestudeerd. Je gaat dan met de mooiste liederen in je hoofd naar huis!

De lieddag wordt gehouden op zaterdag 9 februari in de Catharinakerk, van Maerlantlaan 1, te Harderwijk. Vanaf 09.30 uur is de kerk open, het instuderen van de liederen begint om 10.00 uur en eindigt om 15.30 uur. Om 15.00 uur zullen we de dag afsluiten met een samenzang. Kosten € 20,- inclusief koffie, thee, heerlijke zelfgemaakte soep en koorpartituren. Lunch zelf meenemen.

Vanaf het station Harderwijk is het ongeveer 10 minuten lopen naar de kerk: verlaat het station als je de trappen afgaat naar de linkerkant, ga dan naar boven en blijf langs de spoorbaan lopen (Prins Mauritslaan) en ga de volgende overweg over. Na 100 m ligt de kerk rechts op de kruising met de van Maerlantlaan. Ingang via het binnenplein bij de klokkentoren.

Aanmelden (naam, woonplaats en zangstem) en informatie over de lieddag Harderwijk bij: Ellen Kempers, eam.kempers@gmail.com of Agri Graus, baa.graus@planet.nl

“Als daar muziek voor is, wil ik het horen”