Lezing Requiems vroeger en nu

geloofsgemeenschap: Algemeengeloofsgemeenschap: Dominicus

In Twente zeggen ze dat iemand uit de tijd is, als hij of zij is overleden. Onder deze titel vertelt muziekhistoricus en HKU-docent Frank de Munnik op zondag 25 november, 15.00-17.00 uur in het Muziekcafé in de Dominicus in Oog in Al, over de muziek die al eeuwenlang mensen die uit de tijd gaan, begeleidt en hun nabestaanden troost biedt: het requiem.

Requiem aeternam ‘Heer, geef hun de eeuwige rust en het eeuwige licht verlichte hen. Voor U moet men zingen, God, op de Sion…’ Zo begint het Requiem voor hen die uit de tijd zijn gegaan. Het zingen heeft componisten van alle tijden geïnspireerd tot troostrijke muziek. Van het Gregoriaans tot het oudste bewaarde Requiem van Ockeghem, van Mozart, Schumann en Faure tot in onze tijd.

Frank de Munnik neemt u met veel luister voorbeelden en verhalen mee door de klinkende geschiedenis van het Requiem. Tijdens de borrel is er gelegenheid tot napraten.

Frank de Munnik is docent cultuurhistorische vakken HKU Utrechts Conservatorium, en muzieksamensteller voor NPO Radio 4, onder andere ‘Tussen Hemel en Aarde’ op zondagochtend.

Lezing: Uit de Tijd – Het Requiem, door Frank de Munnik

Toegang: €7,– (incl. consumptie)

Aanmelden: info@denieuwedominicus.nl