Jubileumconcert KOV Utrecht

geloofsgemeenschap: Algemeen

De Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht bestaat in november 165 jaar!
Dat feit wordt gevierd met een groots en feestelijk concert in de Jacobikerk. Samen met het Christelijk Oratoriumkoor Woerden, het Nederlands Begeleidingsorkest, een organist en vier solisten wordt Händels “Judas Maccabaeus” uitgevoerd. Dat alles staat onder leiding van KOV’s vaste dirigent Arthur Koopman. Bovendien komt musicoloog Leo Samama een inleiding verzorgen. Hij vertelt over de achtergronden van een van Händels meest geliefde oratoria.
Judas Maccabaeus gaat over de strijd die werd geleverd tegen overheersers van het Joodse volk. Het  belangrijkste wapenfeit van “de Makkabeeër” was de verovering en reiniging van de tempel in 164 v.Chr., een gebeurtenis die nog jaarlijks tijdens het Chanoekafeest wordt herdacht.
Bezoekers van het concert ontvangen het speciaal voor dit jubileum geschreven boekje over de geschiedenis van KOV Utrecht, één van de oudste koren van de stad.

Prijs: €19,50, Vrienden KOV €17,50. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.kovutrecht.nl of (voor zover nog voorradig) op 10 november aan de zaal.

Voor meer informatie klikt u hier.