Denken in de Driehoek: ‘Ik voel dus ik ben’

geloofsgemeenschap: Algemeen

Thema: ‘Liefde in onze maatschappij’

De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

8 mei – ‘Liefde in onze maatschappij’

Op woensdag 8 mei spreken cultuurtheoloog Frank G. Bosman en antropoloog Rahil Roodsaz in De Driehoek over het thema ‘Liefde’. Velen hebben ervaring met de liefde, weinigen is liefdespijn bespaard gebleven. De zoektocht naar de ware liefde gaat zelden over rozen. Wat is (ware) liefde eigenlijk? Welke ideeën hebben we over de liefde? Zijn we veeleisende shoppers geworden steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden? Hoe hangt liefde samen met erotiek en seksualiteit? En houdt God van seks, of alleen van liefde?

Frank G. Bosman is cultuurtheoloog en verbonden aan het Cobbenhagen Center van Tilburg University. In 2011 werd hij uitgeroepen tot de eerste meest spraakmakende theoloog van Nederland. Hij is bekend van radio en televisie, en schreef meer dan 20 boeken en bundels.

Rahil Roodsaz is als cultureel antropoloog verbonden aan het Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR) en Amsterdam Research Centre for Gender & Sexuality (ARC-GS), waar ze momenteel werkt aan een onderzoek over praktijken van intimiteit en romantische liefde in Nederland. Ze promoveerde in 2015 op een proefschrift over seksualiteit onder Iraanse Nederlanders aan het Instituut voor Genderstudies (IGS) van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten bij de borrel.

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.

Facebook: DenkenInDeDriehoek

Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com

Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

Vooraankondiging van de laatste lezing in deze themareeks: 5 juni (Haat en Woede – sprekers Joas Wagemakers en Lucien van Liere)

Meer agendapunten