Aartsbisschop Romerostraat – Wie is die man van mijn straat?

geloofsgemeenschap: Algemeen

De straten van de Utrechtse wijk Voordorp worden gesierd door de namen van wereldberoemde vrijheidsstrijders. De centrale weg door de wijk is de Aartsbisschop Romerostraat. Deze Oscar Romero, de in 1980 vermoorde aartsbisschop van San Salvador, wordt op 14 oktober in Rome door paus Franciscus heilig verklaard.

Dit bracht de samenwerkende parochies Katholiek Utrecht op het idee om de bewoners van de Aartsbisschop Romerostraat uit te nodigen voor een ontmoeting gewijd aan deze uitzonderlijke bisschop en pleitbezorger van de armen in zijn land. Wie was hij eigenlijk? Hoe was zijn levensgeschiedenis? En wat zouden we ons van hem moeten blijven herinneren?

Wij ontvangen u graag op zondagmiddag 14 oktober vanaf 15.45 in het Verenigingsgebouw van Tuinenpark Ons Buiten, Pal Maleterstraat 64, 3573 PH Utrecht. Bij deze bijeenkomst zijn ook de bewoners van andere straten en allen met belangstelling voor Romero in Utrecht van harte welkom!

Programma:

15.45 uur:           ontvangst met koffie en thee

16.00 uur:           Yosé Höhne Sparborth vertelt over leven en betekenis van Oscar Romero
(1917-1980)
Aansluitend gesprek en ontmoeting

17.15 uur:           besluit

Het is fijn wanneer u uw komst even aankondigt: secretariaat@katholiekutrecht.nl.

De samenwerkende parochies bieden u deze bijeenkomst aan. De parochies bestaan van vrijwillige bijdragen. Voor giften zal er een mandje staan. Hartelijk dank.