“Preek van de Leek”

geloofsgemeenschap: Paulus

Acht amateurprekers op de preekstoel van jubilerende Pauluskerk

Aanstaande woensdag 26 september vindt in de Pauluskerk de preekwedstrijd ‘Preek van de Leek’ plaats. Acht amateurprekers treden dan in het krijt met een preek over een tekst van de apostel Paulus. Eenieder is welkom om naar de verschillende preken te luisteren en om op zijn favoriet te stemmen voor de publieksprijs. De Pauluskerk zit aan het Willem-de-Zwijgerplantsoen 19 in de wijk Tuindorp. Zaal open 19.30 u, het programma eindigt om 22.30 u.

De Preek van de Leek is een van de festiviteiten van de Pauluskerk die deze maand haar 85-jarig bestaan viert. De preekwedstrijd is niet een exclusief katholiek feestje, want in het span lekenprekers zitten ook protestanten en zelfs een ongelovige. ‘Met zo’n diversiteit is deze avond zeker geen koekoek-éénzang en dat maakt deze Preek van de Leek extra spannend,’ vindt Arnold Smeets van de organiserende werkgroep.

Naast de publieksprijs is er ook een juryprijs. Grote kans dus dat er aan het eind van de avond dan ook twee lekenprekers met een Domtorentje van Tiffanyglas de kerk uitgaan. De jury bestaat uit predikant Piet Jan Rebel van de Tuindorpkerk, priester Henk Oostendorp van de Martinusparochie, tv-maker Kalien Blonden van de KRO-NCRV en Dorothé Cras, eigenares van de Utrechtse Kinderboekenwinkel en ervaren in het jurywerk bij voorleeswedstrijden.

Voor meer info klik hier.

Meer agendapunten